Stołówka

  • Stołówka

Szanowni Państwo!

     W związku z obostrzeniami, będącymi następstwem panującej pandemii, do odwołania nasza stołówka serwować będzie posiłki wyłącznie dla konsumentów będących naszymi uczniami i pracownikami.

Godziny wydawania obiadu  12:10 do 15:05

     Za wszelkie powstałe z tego tytułu niedogodności Szanownych Państwa przepraszamy.

 

 

J A D Ł O S P I S

PONIEDZIAŁEK – 12.10.2020

ZAWIERA ALERGENY:

Zupa ogórkowa z ziemniakami

1, 8

bitki wieprzowe

1

makaron

1, 2

surówka z selera i jabłka

8

kompot

WTOREK – 13.10.2020

Zupa grysikowa

8

nugetsy drobiowe

1, 2

ziemniaki puree

sałatka z czerwonej kapusty

kompot

ŚRODA – 14.10.2020

CZWARTEK – 15.10.2020

Zupa fasolowa węgierska

1, 8

naleśniki z dżemem

1, 2

kompot

PIĄTEK – 16.10.2020

Zupa pieczarkowa z kaszą

1, 8

ryba panierowana

1, 2

ziemniaki puree

surówka z kiszonej kapusty

kompot

Szanowni Państwo!

Osoby chcące poznać skład surowcowy przygotowywanych przez naszą stołówkę potraw mogą żądać udostępnienia informacji na ten temat od kelnerów.

Zastrzegamy sobie prawo dokonywania zmian w jadłospisie.

 

ALERGENY NIE SĄ SZKODLIWYMI SKŁADNIKAMI, mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik, a zalicza się do nich:


  1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenicę, jęczmień, owies, żyto, orkisz,
    a także produkty pochodne.
  2. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  3. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  4. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  5. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  6. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą).
  7. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  8. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  9. Gorczycę oraz produkty przygotowane na jej bazie.
  10. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  11. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/ l lub kg.
  12. Skorupiaki i produkty pochodne.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

     Do przygotowania posiłków w naszej stołówce używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, sól niskosodowana, cukier.

Copyrights 2020 By ZSEG Created By StronyDlafirm.eu