godlo

 

J A D Ł O S P I S

PONIEDZIAŁEK –18.11.2019

ZAWIERA ALERGENY:

Zupa pomidorowa z ryżem

1, 8

kotlet pożarski

1, 2

ziemniaki puree

fasola szparagowa w śmietanie

1

kompot

WTOREK – 19.11.2019

Barszcz ukraiński

1, 8

knedle nadziewane mięsem

1, 2

surówka z selera

8

kompot

ŚRODA – 20.11.2019

Zupa kminkowa z tartym ciastem

1, 2, 8

schab po rusku

1

ziemniaki puree

sałatka z pekinki

kompot

CZWARTEK – 21.11.2019

Zupa koperkowa z ziemniakami

1, 8

pieczeń wołowa w jarzynach

1, 8

makaron

1, 2

kompot

PIĄTEK – 22.11.2019

Zupa jarzynowa

1, 8

kaszanka

ziemniaki puree

kapusta kiszona zasmażana

1

kompot

Szanowni Państwo!

Osoby chcące poznać skład surowcowy przygotowywanych przez naszą stołówkę potraw mogą żądać udostępnienia informacji na ten temat od kelnerów.

 

 

 


Szanowni Państwo!

Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów.

ALERGENY NIE SĄ SZKODLIWYMI SKŁADNIKAMI, mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik, a zalicza się do nich:

  1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenicę, jęczmień, owies, żyto, orkisz,
    a także produkty pochodne.
  2. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  3. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  4. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  5. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  6. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą).
  7. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  8. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  9. Gorczycę oraz produkty przygotowane na jej bazie.
  10. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  11. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/ l lub kg.
  12. Skorupiaki i produkty pochodne.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

     Do przygotowania posiłków w naszej stołówce używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, sól niskosodowana, cukier.

Praktyki - Malaga 2019

<>

Praktyki - Cordoba 2017

Film o historii ZSEG

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com