Jadłospis
Jadłospis
Jadłospis od 22.04.24 do 26.04. 24
Stołówka wydaje obiady:
poniedziałek od 12:10 do 14:30
wtorek od 12:10 do 15:15
środa od 12:10 do 15:15
czwartek od 12:10 do 15:15
piątek od 12:10 do 15:15
ALERGENY NIE SĄ SZKODLIWYMI SKŁADNIKAMI, mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik, a zalicza się do nich:
- Zboża zawierające gluten, tj.: pszenicę, jęczmień, owies, żyto, orkisz,
a także produkty pochodne. - Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
- Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą).
- Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
- Gorczycę oraz produkty przygotowane na jej bazie.
- Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
- Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/ l lub kg.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków w naszej stołówce używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, sól niskosodowana, cukier.