Jadłospis

Jadłospis

   Jadłospis od 22.04.24 do 26.04. 24

 

Stołówka wydaje obiady:

poniedziałek od 12:10 do 14:30

wtorek           od 12:10 do 15:15

środa            od 12:10 do 15:15

czwartek      od 12:10 do 15:15

piątek          od 12:10 do 15:15

 

ALERGENY NIE SĄ SZKODLIWYMI SKŁADNIKAMI, mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik, a zalicza się do nich:

  1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenicę, jęczmień, owies, żyto, orkisz,
    a także produkty pochodne.
  2. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  3. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  4. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  5. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  6. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą).
  7. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  8. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  9. Gorczycę oraz produkty przygotowane na jej bazie.
  10. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  11. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/ l lub kg.
  12. Skorupiaki i produkty pochodne.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

     Do przygotowania posiłków w naszej stołówce używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, sól niskosodowana, cukier.