6 listopada w naszej szkole odbyła się kolejna edycja konkursu "Najlepszy w zawodzie kucharz ". Tematem tegorocznych zmagań młodych kucharzy były "Wariacje z dynią ". Zadanie polegało na przygotowaniu 2 porcji dania zasadniczego z udziałem dyni, w czasie 120 min. W konkursie wzięło udział 11 uczniów z klas technikum oraz szkoły branżowej. Jury w składzie Piotr Paweł Polak oraz Tomasz Jarmolski miało bardzo trudne zadanie, by wyłonić najlepsze danie. Młodzież stanęła na wysokości zasadania, powstały piękne i pyszne potrawy
I miejsce zajął Jakub Holisz
II miejsce Martyna Trynda
III miejsce Piotr Kaczmarzyk
Wyróżnienie otrzymały Marta Grygierek oraz Martyna Szwałek.
Bardzo dziękujemy za zaangażowanie w organizację konkursu oraz pozyskanie sponsorów Panu Piotrowi Polakowi .
Młodzież otrzymała wspaniałe nagrody ufundowane przez
Bistro Szara Reneta
Kulinarna Szkoła by Daniel Jakubiec
Gastromix
HOLI Studio Ruchu Terapeutycznego
Paweł Grabowski Chef
INKI
Ebisu Sushi Bielsko-Biała
Chefs Culinar Polska
Bidfood Farutex
Royal Vanilla
Stowarzyszenie EKoGA
Wszystkim sponsorom bardzo dziękujemy!
Katarzyna Kimszal, Grażyna Ramisz