6 listopada w naszej szkole odbyła się kolejna edycja konkursu "Najlepszy w zawodzie kucharz ". Tematem tegorocznych zmagań młodych kucharzy były  "Wariacje z dynią ". Zadanie polegało na przygotowaniu 2 porcji dania zasadniczego z udziałem dyni, w czasie 120 min.  W konkursie wzięło udział 11 uczniów z klas technikum oraz szkoły branżowej.  Jury w składzie Piotr Paweł Polak  oraz Tomasz Jarmolski miało bardzo trudne zadanie, by wyłonić najlepsze danie.  Młodzież stanęła na wysokości zasadania, powstały piękne i pyszne potrawy 😋😋

I miejsce zajął Jakub Holisz 

II miejsce Martyna Trynda

III miejsce Piotr Kaczmarzyk 

Wyróżnienie otrzymały Marta Grygierek oraz Martyna Szwałek. 

Bardzo dziękujemy za zaangażowanie w organizację konkursu oraz pozyskanie sponsorów Panu Piotrowi Polakowi .

Młodzież otrzymała wspaniałe nagrody ufundowane przez 

Bistro Szara Reneta 

Kulinarna Szkoła by Daniel Jakubiec 

Gastromix 

HOLI Studio Ruchu Terapeutycznego 

Paweł Grabowski Chef 

INKI 

Ebisu Sushi  Bielsko-Biała 

Chefs Culinar Polska 

Bidfood Farutex 

Royal Vanilla

Stowarzyszenie EKoGA 

Wszystkim sponsorom bardzo dziękujemy!

        

 

 

Katarzyna Kimszal, Grażyna Ramisz