godlo

 

 

 

Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
( aby kurs się rozpoczął musi się zebrać min. 20 osobowa grupa )


Zawód

Kwalifikacja

Orientacyjny czas trwania

Ilość godzin

KUCHARZ

T.6 - Sporządzanie potraw i napojów

II - III sem.

650

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

T.6 - Sporządzanie potraw i napojów

II - III sem.

650

T.15 - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

I sem.

247

KELNER

T.9 - Wykonywanie usług kelnerskich

II sem.

387

T.10 - Organizacja usług gastronomicznych

II sem.

387

SPRZEDAWCA

A.18 - Prowadzenie sprzedaży

II sem.

585

TECHNIK HANDLOWIEC

A.18 - Prowadzenie sprzedaży

II sem.

585

A.22 - Prowadzenie działalności handlowej

I sem.

216

TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY

A.26 - Sprzedaż produktów i i usług reklamowych

II sem.

409

A.27 - Organizacja i prowadzenie kampanii reklamowej

II sem.

464

TECHNIK EKONOMISTA

A.35 - Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji

II sem.

527

A.36 - Prowadzenie rachunkowości

II sem.

559

TECHNIK RACHUNKOWOŚCI

A.36 - Prowadzenie rachunkowości

II sem.

559

A.65 - Rozliczanie wynagrodzeń i danin publicznych

 


 


TECHNIK INFORMATYK

E.12 -Montaż oraz eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych

II sem.

343

E.13 - Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami

I sem.

228

E.14 - Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami

II sem.

306


- kucharz:

T.6 Sporządzanie potraw i napojów,

więcej informacji tutaj

- sprzedawca:

A.18 Prowadzenie sprzedaży,

więcej informacji tutaj

- technik żywienia i usług gastronomicznych;

T.6 Sporządzanie potraw i napojów,

T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych więcej informacji

więcej informacji tutaj

- kelner:

 

T.9 Wykonywanie usług kelnerskich

T.10 Organizacja usług gastronomicznych

więcej informacji tutaj

- technik rachunkowości:

 

A.36 Prowadzenie rachunkowości

A.65 Rozliczanie wynagrodzeń i danin publicznych

więcej informacji tutaj

- technik ekonomista:

 

A.35 Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji

A.36 Prowadzenie rachunkowości

więcej informacji tutaj

- technik handlowiec

 

A.18 Prowadzenie sprzedaży

A.22 Prowadzenie działalności handlowej

- technik organizacji reklamy:

A.26 Sprzedaż produktów i i usług reklamowych

A.27 Organizacja i prowadzenie kampanii reklamowej

więcej informacji tutaj

 

- technik informatyk:

E.12 Montaż oraz eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych

E.13 Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami

E.14 Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami

więcej informacji tutaj

Warunki przyjmowania kandydatów:

 

1) słuchaczem kwalifikacyjnego kursu zawodowego może być osoba dorosła, zainteresowana uzyskiwaniem i uzupełnieniem wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych legitymująca się:

a) świadectwem ukończenia gimnazjum

b) świadectwem ukończenia ośmioletniej szkoły podstawowej

c) świadectwem ukończenia zasadniczej szkoły podstawowej, technikum, liceum

2) absolwent gimnazjum, który nie ukończył 18 lat i podlega obowiązkowi nauki realizuje ten obowiązek poprzez kształcenie na kwalifikacyjnym kursie zawodowym zgodnie z rozporządzeniem MEN z dnia 16 lipca 2012r.

3) Kurs jest uruchamiany w dowolnym terminie od września do czerwca po zebraniu się grupy co najmniej 20 słuchaczy. Oferta kursów dostępna jest w sekretariacie szkoły i na stronie www szkoły

4) W przypadku większej liczby kandydatów niż liczba wolnych miejsc na pierwszym etapie postępowania rekrutacyjnego przyjmuje się kandydatów, którzy nie posiadają żadnych kwalifikacji zawodowych.

 

Na pierwszym etapie postępowania rekrutacyjnego w przypadku kandydata niepełnoletniego brane są pod uwagę następujące kryteria:

a) wielodzietność rodziny kandydata

b) niepełnosprawność kandydata

c) niepełnosprawność jednego z rodziców kandydata

d) niepełnosprawność obojga rodziców kandydata

e) niepełnosprawność rodzeństwa kandydata

f) samotne wychowywanie kandydata w rodzinie

g) objęcie kandydata pieczą zastępczą

 

Na drugim etapie postępowania rekrutacyjnego w przypadku kandydata pełnoletniego brane są pod uwagę następujące kryteria:

a) wielodzietność rodziny kandydata

b) niepełnosprawność kandydata

c) niepełnosprawność dziecka kandydata

d) niepełnosprawność innej osoby bliskiej, nad którą kandydat sprawuje opiekę

e) samotne wychowywanie dziecka przez kandydata

 

Wszystkie kryteria mają jednakową wartość.

 

Na trzecim etapie postępowania rekrutacyjnego przyjmuje się kandydatów według kolejności zgłoszeń.

W wyjątkowych sytuacjach, za zgodą organu prowadzącego, kurs może być uruchomiony, gdy liczba słuchaczy jest mniejsza.

 

5) Kandydaci ubiegający się o przyjęcie na kurs zobowiązani są złożyć następujące dokumenty:

 

a) oryginał lub odpis świadectwa potwierdzającego stopień wykształcenia

b) zaświadczenie lekarskie zawierające orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu

c) wniosek o przyjęcie na wybrany kwalifikacyjny kurs zawodowy wraz z załącznikami potwierdzającymi kryteria wymienione w punkcie 4.

 

Plik do pobrania:

 

podanie o kurs kwalifikacyjny

 

частота запросовноутбуки в москве ценамакияждухи винтаж

Film promocyjny

Jak zrobić drink bezalkoholowy na herbacie?

Robert Sowa w ZSEG

POLONEZ "Pan Tadeusz"

"Polsko-ukraiński most ponad granicami"

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com